Posters en flyers

Als je actie wilt (laten) voeren, wil je natuurlijk opvallen. Zet je creatieve, culinaire, muzikale, sportieve of andere talent in voor een sponsoractie om geld in te zamelen. Ondersteun je actie met behulp van flyers en posters. Maak/laat ze maken, print ze, deel ze uit en verspreid je boodschap!

gezin2_small

Tips bij het maken van een flyer:

 • Zorg voor een goede persoonlijke foto; een foto is pakkend en trekt de aandacht.
 • De foto moet van hoge kwaliteit zijn. Dus maak bij voorkeur een foto met een goed fototoestel. De kwaliteit is belangrijk als de posters en flyers geprint worden, zodat de scherpte bewaard blijft.
 • Vertel kort je boodschap; waarom moeten mensen jou ondersteunen
 • Maak het persoonlijk door bijvoorbeeld je geschreven handtekening eronder te zetten
 • Vermeld je website
 • Voorzie je flyers en posters ook van een QR-code; door deze te scannen worden ze direct naar je website geleid. Een QR-code is een geavanceerde barcode. Bij het aanmaken van een QR-code kun je aangeven dat de gebruiker naar jouw website geleid moet worden.
 • Vermeld het rekeningnummer: als mensen direct een donatie willen doen, hoeven ze niet eerst naar de website om het bankrekeningnummer op te zoeken.

Handig om de flyers en posters als .pdf bestanden op je site te zetten, zodat mensen ze kunnen downloaden. Deze kunnen ze dan inzetten bij hun actie voor jou.

Klik hier voor een voorbeeldflyer

970 gedachten over “Posters en flyers

 1. Danny van Brenk

  Bedankt voor je reactie Bas. Helaas is het nodig dat patiënten via crowdfunding geld moeten ophalen om hun behandeling mogelijk te kunnen maken in het buitenland. Hopelijk komt er een dag dat patiënten het niet zelf hoeven te financieren en crowdfunding niet meer nodig is.

 2. bas

  Zonder kritiek te hebben op jullie verder uitstekende actie, bekruipt mij het gevoel van de tijdgeest; ” Hoe zet ik mijn ziekte zo gunstig mogelijk in de markt………..”
  Een lichte treurigheid maakt zich van mij meester.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *