Online doneren

Natuurlijk een belangrijke vraag: hoe kunnen mensen geld doneren?

Als je gekozen hebt voor een stichting moet je eerst een zakelijke rekening bij een bank openen. Bij het openen van de rekening krijg je een rekeningnummer toegewezen. Dit wordt het rekeningnummer dat je gaat gebruiken in je communicatie en waar mensen geld op kunnen overmaken.

Vervolgens ga je kijken naar de mogelijkheden hoe mensen geld over kunnen maken. Er zijn diverse manieren om dit te kunnen doen:

  • Overmaken via een bankrekeningnummer
  • Via PayPal
  • Via Ideal

Overmaken via bankrekeningnummer

Bij het overmaken van geld naar een bankrekeningnummer is het voordeel dat je geen afdracht hoeft te doen voor de transactie. Al het geld dat binnenkomt op de rekening is puur voor jouw behandeling.
Er is wel een extra handeling vereist van de persoon die geld doneert. Je kunt niet direct vanuit de pagina geld overmaken. Dit lijkt een struikelblok, maar blijkt in de praktijk vaak mee te vallen. Als mensen willen geven, dan doen ze dat toch.

PayPal
doneren_paypal

Via PayPal kun je snel en makkelijk geld overmaken vanuit de pagina waar je je bevindt. Er is geen extra handeling nodig voor de gebruiker/doneerder. Als je veel buitenlandse contacten hebt is PayPal zeker een aanrader. Daar is betalen via creditcard meer ‘gewoon’ dan hier.
Houd er wel rekening mee dat je voor elke transactie een klein percentage afdraagt aan PayPal.
Meer informatie over PayPal en het openen van een rekening

Ideal
doneren_ideal

Voor veel mensen een bekende manier van online betalen. Vertrouwd, veilig en gemakkelijk. Direct vanuit de pagina kunnen betalen.
Houd er rekening mee dat je geld betaalt voor de aanschaf van de Ideal module en per transactie een klein percentage betaalt. De Ideal module kun je via de bank waar je bankiert aanschaffen.

2 gedachten over “Online doneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *