Over Hope4life

hope4lifeNederland behoort tot de wereldtop in zorg en onderzoek naar kanker. Desondanks is het helaas niet vanzelfsprekend dat er voor alle patiënten veel behandelmogelijkheden beschikbaar zijn. Met name niet voor zeldzame vormen van kanker. Dit gaat om een grote groep patiënten. Volgens het National Institute of Health (NIH) heeft circa 50% van alle kankerpatiënten in de US een zeldzame vorm van kanker. De cijfers voor Nederland hopen we snel bekend te kunnen maken op deze site, maar de verwachting is dat deze niet veel zullen afwijken.

In verhouding tot veel voorkomende vormen van kanker, wordt er weinig geld beschikbaar gesteld voor onderzoek naar veel zeldzame vormen van kanker. Er wordt (te) weinig onderzoek naar gedaan omdat de groep patiënten vaak te klein is, vooral in een klein land als Nederland. Hierdoor hebben deze patiënten vaak weinig of geen behandel opties.

Maar wat als je een zeldzame vorm van kanker hebt en je bent uitbehandeld?… En je wilt verder kijken naar eventuele behandelmogelijkheden? Verder dan je eigen behandelend ziekenhuis en ook naar mogelijkheden in het buitenland? Door internet worden de landsgrenzen uitgeschakeld en beschikken we inmiddels ook over mogelijkheden om behandelingen in het buitenland te bekijken.

Helaas wordt daarin momenteel nog weinig tot niets vergoed door zorgverzekeraars. En moet je zelf voor de kosten opdraaien als er in het buitenland toch nog mogelijkheden zijn. Wij vinden dat iedereen recht heeft op de beste zorg en dat er geen prijskaartje aan je leven mag hangen. Als er een mogelijk effectieve behandeling in het buitenland is voor jou en je kunt dit zelf niet bekostigen, dan willen wij je graag tips geven hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden en hoe je met crowdfunding misschien wel het bedrag bij elkaar kan krijgen.

Hope4life is een site voor mensen die verder willen kijken naar mogelijke behandeling in het buitenland en hier eventueel een crowdfunding-campagne voor willen opzetten. We hebben onze ervaringen van Danny’s hope 4 life gebundeld en hier beschikbaar gesteld.

Heb je ook ervaring met behandeling in het buitenland of met het opzetten van een crowdfunding-campagne? Deel het en laten we kennis beschikbaar stellen om meer mensen te helpen. Spread the message!

1.682 gedachten over “Over Hope4life