Team ‘Hope4life’

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik behandeling kan volgen in New York en dat ik nog leef, mede dankzij crowdfunding. Graag willen we onze opgedane ervaring en kennis delen met jullie. Ik hoop dat meer mensen een kans krijgen, zoals ik deze heb gekregen.
Danny van Brenk

De campagne “Danny’s hope 4 life” betekende nogal wat, vooral voor Danny en zijn gezin. Er hing veel van af, en nog steeds is Danny afhankelijk van donaties om zijn behandeling in New York voort te kunnen zetten. Juni 2014 was Danny uitbehandeld in Nederland, de verwachting was dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Maar nu, ruim een jaar later gaat het goed met hem en hij geniet van zijn gezin. Hij is niet genezen, maar zijn leven wordt wel aanzienlijk gerekt door een effectieve behandeling in New York, met een goede kwaliteit van leven. Deze behandeling was niet mogelijk geweest zonder de succesvolle crowdfundingcampagne ‘Danny’s hope 4 life’. We zijn begonnen met het opzetten van een stichting, alle juridische en administratieve stappen die moesten worden genomen, het verhaal van Danny, de website, de inzet van de social media kanalen, het maken van posters en flyers. We hebben er veel van geleerd en veel kennis door opgedaan.

We krijgen momenteel veel vragen van mensen waar ze informatie kunnen vinden als ze uitbehandeld zijn, maar ook hoe ze bij mogelijke behandeling in het buitenland een crowdfunding kunnen starten. Onze opgedane kennis willen we graag met jullie delen.

Samen sta je sterk
Een campagne kun je niet alleen voeren, maar gezamenlijk kun je veel bereiken. Danny’s hope 4 life was en is een succes. De eerste doelen zijn behaald, maar we moeten door blijven strijden. Op deze site geven we tips vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je bent uitbehandeld in Nederland, je op zoek gaat in het buitenland en vervolgens geld moet zien te collecteren voor jouw ‘Hope4life’ omdat je verzekeraar de kosten niet (geheel) dekt.
Los van de discussie rondom de vergoeding door verzekeraars, willen we iedereen die het nodig heeft uitrusten met zoveel mogelijk kennis en tips om een campagne te starten. Als het voor Danny werkt, dan misschien ook voor jou. Misschien, want de inhoud van deze site is geen garantie tot succes. Er zijn helaas geen garanties. Maar hoop mag je altijd hebben en wellicht kunnen wij met deze site jouw hoop iets concreter maken.

Het initiatief “Hope4life” is bedacht, opgericht en ontwikkeld door dezelfde vrijwilligers die de campagne “Danny’s hope 4 life” hebben gevoerd.

Danny van Brenk: Patiënt en sponsor marketeer
Charlotte van Brenk: Belangenbehartigster Danny en communicatie deskundige
Edo-Jan Meijer: Internetstrateeg, ontwerper en social media specialist
Mylene Baggerman: Marketeer en event manager
Mathieu Goedhart: Patiënt en ‘charity specialist’